10 érv Srí Lanka mellett
Srí Lanka, az Indiai-óceán gyöngyszeme, bár aprócska sziget, gazdagsága és sokszínűsége messze túlszárnyalja méretét. Érdemes életünk során legalább egyszer ellátogatni ide! Íme 10 ok, hogy miért válaszd Srí Lankát!
Srí Lanka, az Indiai-óceán gyöngyszeme, bár aprócska sziget, gazdagsága és sokszínűsége messze túlszárnyalja méretét. Érdemes életünk során legalább egyszer ellátogatni ide! Íme 10 ok, hogy miért válaszd Srí Lankát!
Július 25. és augusztus 4. között került megrendezésre Kandy városában Srí Lanka egyik legjelentősebb ünnepe, az Esala Perahera Fesztivál. Emellett Kandy Srí Lanka második legnagyobb települése, a híres Fog-ereklye otthona.
Bárány Róbert és az OzoneUtazás stábja már nem először látogatott el Srí Lankára. Négy év elteltével most ismét visszatértek a délkelet-ázsiai szigetre, hogy felfedezzék, mi változott az országban azóta. A teljes adást itt nézheted meg!
Ha még nem volt elég a curry világából, akkor most elhoztunk nektek egy ínycsiklandó csirkehúsos változatot! A különleges fűszerezés garantálja, hogy ez az étel igazán egyedi élményt nyújt.
Most egy igazi immunerősítő étellel ismerkedhetünk meg. Gondoltad volna, hogy a zöldbabhoz a kókusz is illik? Ráadásul nem csak egészéges, hanem kimondottan ízletes is! Próbáld ki te is ezt a különleges receptet!
Van néhány dolog, ami Srí Lanka nevével szinte összeforr: a lélegzetelállító tengerpartok, a világhírű tea, a krikett, és persze az ország ikonikus elefántjai. De vajon hol is él ez a lenyűgöző állatpopuláció? Most megmutatjuk nektek!
Rendhagyó módon most két klasszikus Srí Lanka-i étel receptjével készültünk. Extra “fűszerezésként” a Jetwing Hotels egyik séfje a tengerparton mutatja be nektek az elkészítésüket. Mi már megéheztünk – és te?
Hogyan néz ki egy igazi helyi ebéd Srí Lankán? Mi kerül az étkezőasztalra? A ház körüli munka elvégzése után végre megérkezik a jól megérdemelt étkezés: Bárány Róbert legújabb kalandjai Srí Lankán.
A következő ázsiai étel, amit bemutatunk nektek, nem más, mint a halfasírt. Srí Lankán előételként fogyasztják, de körettel tálalva akár főételként is remek választás. Gyorsan elkészíthető, igazi vendégváró fogás.
Mint bizonyára sokan tudjátok, ma van a Föld napja, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése. Ezt hangsúlyozza a 30. magyar, valamint az 50. világméretű Föld napja.
Wimal Morapitiye, irodánk ügyvezetője és egyben elnöke a Magyar - Srí Lanka Baráti Társaságnak ismételten vendége volt az OzoneTV - Egyenlítő műsorának. A beszélgetés során szóba került Srí Lanka múltja, jelene és jövője is.
A korábban a sziget legmagasabb hegyének hitt Ádám-csúcs (Adam’s Peak, illetve szingaléz nevén Sri Pada), ősidők óta tisztelet tárgya. Évről évre egyre több turista is nekivág a közel 5,500 lépcsőfok meghódításának.
Ha valaki igazi, valódi teát szeretne inni, mindenképp ki kell próbálnia Srí Lanka teáit! A kézzel szedett leveleket a ceyloni teagyárak még most is zömében a hagyományos munkafolyamatok szerint dolgozzák fel.
Bárány Róbert ezúttal Srí Lankán kalandozott. Az OzoneUtazás csapata egy izgalmas srí lankai körutazáson vett részt még 2016-ban irodánk szervezésében. Az ott készített képeket/videókat itt megtekintheted.
A Indiai-óceánban található„Fenséges Szigetre”, azaz Srí Lankára utazó magyar turisták száma nem véletlenül háromszorozódott meg az utóbbi években.
A Srí Lankára utazó magyar turisták száma háromszorosa a néhány évvel ezelőtti forgalomnak. Míg 2010-ben csak 836 fő, 2014-ben 2697 vendég utazott hazánkból a „Fenséges Szigetre”.
Megjelent a Jetwing Travel 2015-2016 tél-tavaszi katalógusa, amely a jól ismert és kedvelt desztinációk mellett sok újdonságot is tartalmaz. A kínálatot a Turkish Airlines-szal közös fogadás keretében mutatta be partnereinek az utazásszervező.