Ázsiai karanténkonyha: Green Beans Malluma
2020-05-14 10:00 | #blog #karanténkonyha #recept #srílanka #greenbeansmalluma #jetwing #ayurvedapavillions
Most egy igazi immunerősítő étellel ismerkedhetünk meg. Gondoltad volna, hogy a zöldbabhoz a kókusz is illik? Ráadásul nem csak egészéges, hanem kimondottan ízletes is! Próbáld ki te is az alábbi különleges receptet!
A következő fogást a Negombo-i Jetwing Ayurveda Pavilions szálloda séfjétől lestük el. Bár egész évben érdemes odafigyelni táplálkozásunkra, hogy sok egészséges ételt együnk, hogy erősítsük az immunrendszerünket, manapság különösen fontos és szükségszerű, hogy ezt még tudatosabban tegyük.
Az ayurveda központban pontosan tudják, mi kell a testnek, ezért most bemutatunk egy szupergyors vegetáriánus ételt. Rohan Fernando séf megmutatja, hogyan készíthetünk zöldbab, fokhagyma, kurkuma és számos más egészséges hozzávaló felhasználásával egy igazán ínycsiklandó és tápláló fogást.
Jöjjenek az alapanyagok, aztán indulhat a főzés :)
Green Beans Malluma:
Hozzávalók:
- 250 g zöldbab
- 3 vagy 4 gerezd fokhagyma (apróra szeletelve)
- 2 g fekete mustármag
- ½ tk tört chilipaprika „pehely”
- ½ tk őrölt kurkuma
- 1 fej lilahagyma vagy salottahagyma / mogyoróhagyma (szeletelve)
- 85 g kókuszreszelék
- 6 curry levél
- 1 zöld chili (szeletelve, magokkal együtt)
- ½ tk egész római kömény
- 1 egész fahéjrúd
- 1 pandam levél (apró darabokra vágva) – elhagyható
- 2 ek kókuszolaj
- ½ tk tört só és bors
Elkészítése:
1. Egy mozsár segítségével jól átdolgozzuk a következő fűszereket, hozzávalókat: kókuszreszelék, kurkuma, fokhagyma, tört chili pehely, curry levelek, bors, köménymag, fahéj és hagyma. A „kényelmesebbek” akár turmixgépet is használhatnak, viszont arra vigyázzunk, hogy a folyamat célja csak a pépes állag elérése.
2. A zöldbabot apró karikákra vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat, majd jöhet hozzá a mustármag. Amikor elkezdenek pattogni a serpenyőben a magok, hozzáadjuk a felkarikázott zöld chilit és a pandan leveleket. Körülbelül egy percig főzzük, kevergetjük.
3. Mehet a serpenyőbe a felkarikázott zöldbab, sózzuk, borsozzuk és körülbelül két percig főzzük.
4. Legvégül hozzáadjuk a korábban elkészített fűszeres pépet, alaposan elkeverjük a serpenyőben és körülbelül két perc alatt készre főzzük az ételt.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: Plated by Jetwing